Doversmartproject
Image default
Business / Transportation and Logistics

Achteruitrijcamera’s in de industrie

Achteruitrijcamera’s in de industrie

 

Een veilige werkomgeving is erg belangrijk. Zeker als deze werkomgeving op een bouwplaats is. De industrie kan erg gevaarlijk zijn aangezien er met grote zware spullen en onderdelen worden gewerkt. Die onderdelen worden vaak vervoerd door extra grote voertuigen. Grotere voertuigen kunnen leiden tot grotere risico’s.

Graafmachines komen ook vaak voor bij de industrie. Ook dit voertuig is groot en heeft verschillende dode hoeken. Bij beide soorten voertuigen is er dus extra belang naar veiligheid. Een goede manier om de veiligheid te vergroten is om natuurlijk niet ’s nachts te werken of wanneer er wel in het donker wordt gewerkt om met LED lampen te werken die het hele gebied kunnen verlichten. Een andere goede optie zou grote of grotere spiegels zijn. Wanneer en grotere spiegels hangen, heeft de bestuurder natuurlijk meer zicht, maar dan nog zijn er hoeken die niet gezien worden.

Een laatste en waarschijnlijk beste optie zijn achteruitrijcamera’s. Als je camera’s gebruikt dan kan je die op elke gewenste plek op elke gewenste hoek laten installeren. Zo heb je overal waar je wil zicht op wat er gebeurd. Er zitten natuurlijk wel wat eisen aan de camera’s zelf. Bij de industrie heb je vaak oneven en harde ondergronden. De camera’s moeten stevig zitten en tegen een stootje kunnen. Bij zulke voertuigen heb je dus een schokbestendige camera nodig. Met deze camera’s kan je dan niet alleen overdag alles goed zien, maar is het donker ook geen probleem meer.

Achteruitrijcamera’s werken als volgt; je moet een achteruitrijcamera set kopen en hangt de camera op de plek waar je hem het meest nodig heb. Als dat is gedaan dan kan je de monitor installeren in de cabine van de bestuurder. Zo kan de bestuurder in één oogopslag zien wat er in het zicht van de camera gebeurd. Je kan de camera en monitor draadloos laten installeren, wat nog handiger is bij de industrie. Ook zullen de meeste bedrijven professionele monteurs hebben die dit graag allemaal voor je doen. Wil je de veiligheid op de werkplaats verhogen? Koop dan achteruitrijcamera’s.

https://www.vanzwitserland.nl/