Doversmartproject
Business / Transportation and Logistics

brommers

Er zijn veel soorten brommers op de markt. Ben jij gebonden aan een specifiek merk of koop je een model die je mooi vindt? Zijn alle scooters stiekem hetzelfde onder de kap met een andere merknaam? Er zijn zoveel brommers dat je af en toe niet meer weet waar je voor moet kiezen en wat echt belangrijk is bij een brommer kopen. Laten we de zin van de onzin scheiden en brommers eens onder de loep nemen.

 

Hoe zit het met budget retro scooters?

Je ziet veel brommers rijden met een retro look. Je weet waarschijnlijk wel dat ze gebaseerd zijn op de Vespa scooters, maar deze merken komen uit China. Vaak wordt het merk door de importeur verzonnen, daarbij gebruiken ze namen die Italiaans lijken zoals Vespelini en Grande Retro. Hoewel de onderdelen nagenoeg gelijk zijn kan de afwerking verschillen. Daarmee zijn ze niet identiek, kies bij dit soort brommers een leverancier met ervaring die ook merk scooters verkoopt. Dan kun je de verschillen beter vergelijken.

 

Brommers met begrenzer

In feite hebben alle brommers in Nederland een begrenzer die afgesteld staat op 25 km/u voor snorfietsen of 45 km/u voor bromfietsen. Motorisch zijn ze gelijk maar het kenteken is anders. Je kunt een begrenzer verwijderen of vervangen maar je mag van een snorfiets geen bromfiets maken. Kies dus bewust voor een specifiek type, de meeste merken en modellen zijn in zowel snorfiets and bromfiets te bestellen.

 

Zijn elektrische brommers de toekomst?

Je ziet steeds vaker elektrische brommers rijden. De prijzen liggen hoger in aanschaf maar elektrisch rijden is goedkoper. Meer kilometers maken is dus meer geld besparen. Ook is er vaak minder onderhoud nodig aan een elektrische scooter vanwege de techniek onder de kap. De keuze aan elektrische scooters is nog wel enigszins beperkt maar het aantal elektrische modellen breidt zich steeds verder uit. En ja, je kunt deze brommers thuis opladen, je hoeft geen laadstation te zoeken zoals bij een auto.

 

Kijk op de website voor alle informatie over brommers, van heel goedkoop naar zeer luxe, en van heel eenvoudig tot enorm uitgebreid. Er zit vast een brommer voor jou tussen!