Doversmartproject
Business / Transportation and Logistics

Het succesverhaal van Seidensticker overhemden

Het merk Seidensticker staat synoniem voor kwaliteit op het gebied van overhemden en blouses. Dankzij het uitstekende oog voor detail en een flair voor trendy modellen, patronen en kleuren is Seidensticker een bekende naam op de Duitse markt, met 35 collecties per jaar. Lees hier het succesverhaal van dit Deutsche merk.

Hoe het begon…

Walter Seidensticker senior lanceerde in 1919 het shirt label. Binnen korte tijd waren de herenshirts bij een breed mannen publiek in de smaak en de favoriet onder veel modebewuste liefhebbers. In 1938 telde de jaarlijkse productie meer dan 1.000.000 overhemden. Giga veel in een tijd waarin de tijden niet al te best waren. De roaring twenties waren over en het was een tijd van grote crisis.

Een gat in de markt

Het familiebedrijf dat in Bielefeld stond, werd voortgezet door de neefjes Gerd en Walter junior. Een bijzonder moment in het grote succesverhaal van Seidensticker is de introductie van de Toplin in 1957. Toplin was het eerste strijkvrije overhemd dat het licht zag op de Duitse kledingmarkt. De overhemden waren gemaakt van vederlichte katoen kwaliteit. Ideaal in een tijd waarin de term ‘huisvrouw’ werd bestreden en de vrouw steeds meer een rol kreeg in het zakelijke leven. Er was minder strijkwerk en meer vrije tijd.

De eerste lijn

In 1968 bracht Gerd een nieuwe lijn uit op de Duitse markt. Hij noemde deze lijn de Schwarze Rose lijn. Een mooie lijn overhemden met een bijzondere combi van zowel de klassieke als de moderne invloeden. Bijzonder aan de Schwarze Rose lijn was dat de overhemden gemaakt waren met behulp van Diolen Star. Diolen Star is een revolutionair gemengd weefsel. De shirts uit de Schwarze Rose lijn herken je aan de geborduurde zwarte roos.

Vandaag de dag

Het familiebedrijf wordt nu geleid door de derde generatie Seidenstickers. Het heeft nooit zoveel succes gehad als vandaag de dag. Het label is uitgegroeid tot een toonaangevend merk. Niet alleen in Duitsland is het een ontzettend succesvol merk geworden, maar in geheel Europa.

De Seidensticker overhemden zijn de best en meest verkochte overhemden in Duitsland. Bovenal, het merk Seidensticker is een van de meest verkochte overhemden merken in Europa. De Seidensticker overhemden zijn te kopen in zeker 80 verschillende landen.

De productiebedrijven van de Europese marktleider in overhemden zijn onder meer in Hong Kong en Shanghai gevestigd. Tot de schatkist van de ondernemingsgroep Seidensticker groep behoren ook de modelabels Jacques Britt, Dornbusch, Redfort, Lorenzo Calvino en de licenties Arrow, Bogner en Camel Active.

Collectie herenkleding Seidensticker online bestellen

Wil je onderdeel uitmaken van dit bijzondere succesverhaal van Seidensticker? Bekijk de collectie overhemden online op overhemden.com. Koop een mooi overhemd. Overhemden.com is een shirtspecialist en behoort tot de grootste aanbieder van overhemden mouwlengte 7 in Nederland.

In totaal heeft Seidensticker vier soorten overhemden. Dit zijn:

Splendesto – gemaakt van 100% strijkvrij katoen, de pasvorm is regular fit

Uno – mooie overhemden met pasvorm regular fit, easy iron

Schwarze Rose – 100% strijkvrij en een slanke getailleerde pasvorm

Uno Super Slim – zeer slanke slim fit / body fit pasvorm, gemakkelijk te strijken

https://overhemden.com