Doversmartproject
Image default
Business / Transportation and Logistics

Houten vloeren zijn duurzaam

Goedkope houten vloeren kenmerken zich door duurzaamheid. Ze zijn ook erg eenvoudig in onderhoud. Daarnaast kun je een houten vloer echt overal toepassen en zeker niet in de woonkamer want eventuele beschadigingen kunnen behandeld worden.

Houten vloeren zijn tijdloos en altijd een meer dan geweldige keuze. Net als elke vloer, hebben houten vloeren zowel voordelen als ook nadelen. Het is altijd een persoonlijke keuze welke voordelen opwegen tegen de nadelen en vice versa. Het grootste voordeel van houten vloeren vind ik toch wel dat een houten vloer altijd kan en nooit uit ‘de mode’ zal raken.

Echter zoals bij alles, zijn er toch ook in houten vloeren nu al een aantal trends die voor 2018 kunnen gaan gelden. Het lijkt erop dat verouderde houten vloeren tot de nieuwste trends van 2018 gaan behoren. De kleuren grijs, wit lijken erg in trek te blijven net als in 2017. Voor 2018 lijkt zelfs diepzwarte houten vloeren zijn intrede te doen.

Houten vloeren schuren en zagen

Speciale methodes om je nieuwe houten vloeren te laten zagen en schuren zorgen voor bijzondere effecten. Let er wel op dat wanneer je houten meubels op je houten vloeren zet, de houtsoort op de vloer anders is dan de houtsoort van je meubels. Dat zorgt voor net dat extra qua contrast.

Afwerking houten vloeren

Glimmende houten vloeren lijken op zijn retour. Veelal zal worden gekozen voor een vloer die zo min mogelijk afgewerkt oogt. Zo ‘natuurlijk mogelijk’ dus. Tussen glans en mat in.

Formaat planken houten vloeren

Natuurlijk is ‘in’, ook bij houten vloeren kan de natuur nog meer tot zijn recht komen in de breedte en de lengte van de planken. Hoe breder en langer de planken, hoe natuurlijker is de gedachte erachter. Oogt rustiger door het verminderde aantal naden in de houten vloeren waardoor meer aandacht is voor het pure, echte hout.  

Legwijze houten vloeren

Een luxe en ‘helemaal van nu’ trend creëer je door de manier waarop je houten vloeren gelegd worden. Niet meer ‘recht toe recht aan’ maar juist wat speels vanuit een hoek. Waardoor een nieuwe beeldvorming wordt gecreëerd.

Voldoende nieuwe technieken om je over te laten informeren bij Bax Houthandel.  Voor vragen, meer informatie of vrijblijvend advies, neemt u gerust contact op via www.baxhouthandel.nl