by

Innerlijke waarden met groot potentieel: De HP PageWide printer heeft het allemaal

De innovatieve druktechnologie wordt met de HP PageWide printer ten volle benut: PageWide zal een grote sprong voorwaarts zijn voor bedrijven met grote volumes en fabrikanten van grootformaat commercieel drukwerk.

De HP PageWide printer combineert het beste van inkjet- en laserprinters

De PageWide printer is inderdaad een innovatieve technologie die zich nu pas als alternatief voor laserprinters aan het vestigen is. Het werkt door middel van een mechanisme dat op inkt vertrouwt, maar waarvan het principe doet denken aan de klassieke laserprinters.  In plaats van deze pagina-breedte printkop die over het papier heen en weer beweegt, worden de pagina’s slechts eenmaal onder de printkop getrokken en door de microscopische druppels van de spuitmond gedrukt.

PageWide in plaats van laser: kleine kantoren ontdekken hoogwaardige technologie

Paginabreedte inkjet printkoppen werden tot nu toe alleen gebruikt in grootformaatprinters en drukpersen, die dagelijks bijzonder grote formaten moesten produceren. HP heeft het principe geperfectioneerd en ervoor gezorgd dat bedrijven en kantoren ook kunnen profiteren van de nieuwe technologie en de bijbehorende voordelen op het gebied van economie en efficiëntie: Met productieprocessen die normaal gesproken alleen in de duurste drukpersen voorkomen, maakt de printkop, uitgerust met meer dan 40.000 kleine spuitmonden, extreem snel en efficiënt werken met de hoogste kwaliteitsresultaten mogelijk. Een voorsprong die de nieuwe printers serieus gebruiken om te concurreren met lasertechnologie!

Intelligent: De PageWide printer zorgt zelf voor de kwaliteitsborging.

De nieuwe technologie heeft verschillende voordelen. De robuuste printkop met paginabreedte gaat bijvoorbeeld een leven lang mee en heeft zelden onderhoud nodig. In plaats daarvan “detecteert” de PageWide printer defecte spuitmonden en compenseert deze automatisch voor eventuele fouten: ontbrekende punten worden ook door de aangrenzende spuitmonden afgedrukt en zo gecompenseerd. Bovendien kalibreren ingebouwde optische sensoren de printkop en controleren ze continu de prestaties van de spuitmonden. Dit betekent functies die automatisch problemen zoals verstoppingen in de printkop opsporen en elimineren – en zo een uniforme printkwaliteit garanderen.

Printen op topsnelheid: Wat maakt deze printers zo snel?

De kleinere bedrijfsmodellen zorgen voor een record van 55 pagina’s per minuut! Een indrukwekkende snelheid die snel verklaard kan worden: omdat de snelheid bepaald wordt door de manier waarop ze werken. De ingebouwde printkop hoeft niet langer over elk afzonderlijk vel heen en weer te bewegen – en bespaart enorm veel tijd omdat het apparaat alleen de vellen eronder trekt. Dit resulteert ook in een extreem snelle output van de eerste pagina en hoge doorvoersnelheden.

Neem bij vragen gerust contact op met de experts van Repromat om u te laten overtuigen.