Doversmartproject
Image default
Business / Transportation and Logistics

JeKuntMijHuren.nl Arnhem

Een hoogwerker Arnhem huur je natuurlijk bij www.jekuntmijhuren.nl omdat je een lift nodig hebt die mensen of materiaal hoog in de lucht kan brengen om een klus te klaren. Ze worden gebruikt in boomgaarden, voor het wassen van ramen, bij een schildersklus op grote hoogte, wanneer er gebouwd of verbouwd moet worden, bij het snoeien van bomen, maar ook telefonische service, kabelservice, in de productie, scheepsbouw en in magazijnen. Maar wees voorzichtig en kijk goed uit, want hoe handig ze ook zijn, ze kunnen gemakkelijk kantelen op oneffen terrein.

Hoe gebruik je een hoogwerker Arnhem veilig?

Als je nog nooit een hoogwerker hebt gebruikt, is het zeker aan te bevelen om een korte training bij te wonen hoe je de hoogwerker veilig kunt bedienen. Een val van hoogte is de meest voorkomende doodsoorzaak op het werk en de op een na meest voorkomende oorzaak van ernstig letsel.

Het is ook aan te bevelen een volledig harnas aan te trekken en je goed vast te haken aan het koord. Pas als je de veiligheidsvoorschriften in acht hebt genomen, kun je de hoogwerker goed en veilig gebruiken. Druk je voet op het pedaal op de vloer van het platform. Trek de hendel voor achteruit en duw de hendel omhoog om vooruit te gaan. Houd je voet op het pedaal om te bewegen. Gebruik het stuurwiel om naar links of rechts te draaien. Kijk naar het lampje op uw dashboard om te zien waar je wiel wordt gedraaid. Een groen lampje in het midden betekent dat het wiel recht is, terwijl gele lampjes naar links of rechts aangeven dat het wiel naar links of rechts is gedraaid. Een rood lampje helemaal naar links of rechts betekent dat het wiel zo ver naar links of naar rechts wordt gedraaid als het zal gaan, en de hoogwerker zal piepen en tot stilstand komen als het wiel te ver wordt gedraaid.

Extra veiligheid

Rij altijd langzaam met een hoogwerker. Ongelijke grond, plotselinge bochten en te snelle bewegingen, vooral in een verhoogde positie, veranderen het evenwichtscentrum en kunnen de hoogwerker doen kantelen. Veel hoogwerkers hebben extra veiligheidsfuncties zoals veiligheidsarmen, alarmen, waarschuwingslampen en nooduitschakeling. Als de klus geklaard is, laat je de lift helemaal zakken en schakel je de hoogwerker uit voordat je het harnas losmaakt en de hoogwerker verlaat.

Bekijk voor meer informatie de website.