Doversmartproject
Business / Transportation and Logistics

Palletboxen

Een palletbox bestaat uit een combinatie van een pallet en een box. Door het bestaan van de palletbox valt de voorheen benodigde aanschaf van een aparte pallet en bepaald soort transportbox weg. Een van de grootste voordelen hiervan is dat je als consument nooit meer last zult hebben van een pallet en houten palletbox die niet op of bij elkaar passen, omdat een palletbox een geheel is en niet bestaat uit twee losse onderdelen. Het is overigens niet zo dat er maar een standaard formaat van bestaat, maar over het algemeen komen de maten van palletboxen redelijk overeen met die van losse pallets.

Soorten palletboxen

Palletboxen worden gemaakt van verschillende materialen zoals kunststof en hout maar bijvoorbeeld ook van andere materialen als staal en multiplex. Het is vaak mogelijk om palletboxen in te klappen, waardoor je ze snel en efficiënt kunt opbergen en transporteren. Dit soort opslag- en vervoer materiaal is tevens stapelbaar dus het is ook mogelijk om een flink aantal palletboxen tegelijk te bestellen, vervoeren of op te slaan. Zoals eerder vermeld zijn de standaard afmetingen van palletboxen gelijk aan die van pallets, wat ongeveer neerkomt op de afmetingen 1200x1000mm en 1200x800mm.

De keuze voor een palletbox

Palletboxen zijn geschikt voor diverse transporten zoals vrachtwagenvervoer en zeevervoer. De vraag is nu, waarom kies je voor een palletbox en niet voor een losse pallet en een box? Het antwoord is drieledig. Ten eerste omdat er via pallets veelal zware ladingen worden vervoerd. Losse lading kan gaan schuiven en dus vallen en breken. Omdat dit zonde en gevaarlijk is en ook nog eens geld kost wil je dit als vervoerder natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Daarom is een palletbox een hele veilige, goedkope en verstandige keus om lading mee te vervoeren. Met de keus voor een palletbox voorkom je dus gevaarlijke situaties omdat ze en stabieler zijn wanneer ze worden gestapeld, en de lading in de palletbox beschermd is door de stevige box waarin het zich bevindt. Ten tweede is het economisch interessanter om voor palletboxen te kiezen vanwege het feit dat ze stapelbaar zijn, omdat dit met losse pallets geen eens een optie is vanwege de losse lading. Ten derde zijn palletboxen vele malen veiliger omdat ze afgesloten kunnen worden met een deksel en een slot.

Palletboxen worden gebruikt door zowel kleine als grote bedrijven die efficiënt en veilig producten willen vervoeren. Al bij veel van onze klanten hebben de genoemde voordelen van palletboxen zich prima bewezen.