by

Vespa LX Touring VS Vespa Primavera Touring

De Vespa LX Touring was een populaire scooter. Nu is de Vespa LX opgevolgd door de Vespa Primavera, en de Vespa LX Touring is opgevolgd door de Vespa Primavera Touring. Hoewel deze twee modellen op het eerste gezicht op elkaar lijken zijn er wel degelijk verschillen. Wat zijn deze verschillen en welke scooter kun je het beste kopen?

 

Vespa LX Touring

De Vespa LX werd uitgebracht toen het merk Vespa zestig jaar bestond. Vandaar de aanduiding LX, dat staat voor zestig in het Latijn. De Vespa LX was een aantrekkelijke retro scooter. De Vespa LX Touring maakt dit ontwerp nog wat sportiever, de kleurstelling is ook anders. De Vespa LX Touring heeft wat meer chroom dan de standaard uitvoering, dat past uitstekend bij het retro design, daarnaast is een bagagerek erg praktisch om wat spullen mee te nemen. Ook zit er een windscherm op de Vespa LX Touring wat wind, regen en ongedierte tegenhoudt. De zachte bruine kleur geeft de Vespa Touring een heel luxe uitstraling.

 

De Vespa LX Touring was leverbaar in een 25km/u snorfiets uitvoering en een 45km/u bromfiets uitvoering. Het was een fijne stadsscooter, maar werd ook zeker gekocht voor langere ritten in de vrije natuur.

 

Tweedehands Vespa LX Touring kopen

Je kunt op zoek gaan naar een tweedehands Vespa LX Touring scooter, let wel op bij particuliere verkoop. Je hebt vaak geen garantie dus je loopt het risico een versleten scooter in huis te halen. Bij een dealer kun je soms tegen een Vespa LX Touring occasion aanlopen met garantie. Anders kun je uiteraard ook voor de nieuwe Vespa Primavera Touring gaan.

 

Vespa Primavera Touring

De Vespa Primavera gaat verder waar de Vespa LX is opgehouden. De vormgeving is iets moderner maar toch met die mooie retro look, en de Vespa Primavera Touring heeft dezelfde sportieve uitstraling waar de Vespa LX Touring ook om bekend stond. Daarnaast is de console wat strakker vormgegeven, en onder de kap is de techniek sterker en beter geworden. Het is een prachtige opvolger van de Vespa LX Touring.

 

Als je op zoek bent naar een Vespa LX Touring, of je hebt deze scooter en wilt eens wat verder kijken is de Vespa Primavera Touring een uitstekende keuze. Kijk snel in de webwinkel voor alle specificaties.