by

Waar dienen verzenddozen voor?

Verzenddozen zijn in te zetten voor veel verschillende doeleinden en zijn dan ook onmisbaar in de transportsector. Kartonnen dozen zijn ook niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing of een verbouwing, waarbij spullen worden beschermd. Bedrijven kopen verzenddozen ook voor een webshop of voor het opslaan van producten in een magazijn.

Zelfs in de supermarkten kom je ze tegen; zowel de vakkenvullers als de klant. Maar ook ontleent het zich perfect aan het versturen van pakketjes naar klanten of bij het opslaan van dossiers. 

Verzenddozen op maat

In dit soort situaties is het van groot belang verzenddozen op maat beschikbaar te hebben. Dit betreft veelal kartonnen dozen. Bij Dozenhal zijn er meer dan 2500 formaten op voorraad. Een indrukwekkend hoog aantal. Voor iedere situatie een passend formaat. De dozenzoeker op de website maakt het mogelijk een doos op maat te zoeken. 

Het transport van de verzenddozen is in eigen beheer; de kartonnen dozen worden op elk gewenste locatie afgeleverd.

Duurzaamheid

Dit alles veroorzaakt wel een hoop afval. Welke oplossingen kunnen we bedenken als het gaat om kartonnen verzenddozen

In 2020 kunnen en mogen we niet meer heen om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is belangrijk dat de gevolgen van de keuzes die wij maken zo min mogelijk belastend zijn voor mens, natuur en milieu.

Daarom zijn er bij het aanschaffen van een kartonnen box ook zeker duurzame alternatieven te bedenken. Een voorbeeld is een zogeheten groene doos; een reeds gebruikte doos die nog in prima staat verkeert, waardoor deze opnieuw wordt gebruikt.

Laatst bestelde ik een paar schoenen. Ieder paar schoenen zat verpakt in een kartonnen doos. Ik vroeg mij af of al deze grote spelers en bedrijven ook rekening houden met duurzame opties zoals een groene box. 

Meewerken aan duurzame oplossingen wordt ook gefaciliteerd. Mocht je over meer dan tien pallets beschikken die niet meer worden gebruikt dan koopt Dozenhal deze graag over, om deze opnieuw te gebruiken. Op die manier wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Eindeloze mogelijkheden

Kortom, de mogelijkheden bij het bestellen van kartonnen verzenddozen zijn eindeloos. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek wat de opties zijn.