Doversmartproject
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat is lamelparket precies?

Lamelparket heeft een echte houten toplaag, geheel in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat. Daar zit een kunst stoflaag bovenop. Lamelparket is opgebouwd uit meerdere laagjes. Dit beperkt tegelijkertijd de werking van de houten vloer. Je hebt dus een echt houten toplaag die uit verschillende diktes kan bestaan, verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afgewerkt op verschillende manieren, net waar je voorkeur maar naar uit gaat. En je hebt een onderlaag van goedkoper materiaal. Multiplex bijvoorbeeld. Door middel van een goede elastische lijm worden de lagen aan elkaar bevestigd. Drie uiterst belangrijke onderdelen van lamelparket. Is lamelparket goedkoop? Dat en nog meer leest u hieronder!

Enkele voordelen van lamelparket van Bax Houthandel

Het lamelparket dat wij hebben aangekocht bij Bax Houthandel had een heel scherpe prijs in vergelijking tot andere leveranciers. Bax Houthandel produceert namelijk zelf hun lamelparket en zonder tussenschakel wordt het direct aan de consument aangeboden. Direct voordeel voor ons als klant natuurlijk. Lamelparket is afgezien van de leverancier, ook goedkoper dan massief houten vloeren omdat alleen de toplaag voorzien is van echt hout.

Wat wij toch wel aantrekkelijk vonden aan lamelparket is dat het altijd de uitstraling heeft van een massief houten vloer, maar het milieu niet zo zwaar belast wordt als bij een massief houten vloer. Alleen door een toplaag van massief hout te voorzien, wordt er heel wat minder hardhout verbruikt in lamelparket. Persoonlijk hou ik niet zo van die kieren en naden waar massief houten vloeren last van kunnen hebben. Eén van de voor ons belangrijke voordelen van lamelparket. Bij lamelparket worden de lagen kruislings verlijmd, wat een heel groot deel van het ‘werken’ van de vloer tegengaat. Het leek ons heerlijk om in ons huis vloerverwarming te hebben in combinatie met een houten vloer. Lamelparket is daarvoor uitermate geschikt werd ons verteld door de professionals van Bax Houthandel. En dan die breedte van de planken. Geweldig gewoon! Maar liefst 35 cm brede planken hebben wij nu liggen.

Lamelparket leggen?

Wij hebben ervoor gekozen om ons lamelparket door de professionals van Bax Houthandel te laten afwerken én leggen. We wilden onze vingers absoluut niet branden aan een foute afwerking, waar we eigenlijk ook helemaal geen zin en tijd voor wilden maken. Zelfs leggen? Absoluut niet! Kant en klaar geleverd en gelegd. Zodat wij de woonruimte alleen nog maar hoefden in te richten. Prima geregeld dus.