Doversmartproject
Image default
Business / Transportation and Logistics

Webcam cover

De laptop die ik voor kerst ga kopen voor mijn zoontje wordt ook voorzien van een webcam cover. We horen steeds vaker dat ook kinderen het slachtoffer worden van hackers. Ik zou het liefst nog even wachten met het kopen van een laptop voor mijn zoontje, want hij is nog zo jong. Helaas ontkom je er niet aan als ouder zijnde.Het internet zit vol gevaren en ik kan ze niet overal tegen beschermen. Ik geloof wel dat een goede voorlichting erg belangrijk is. Dan heb ik het vooral over bepaalde dingen die ze niet moeten doen wanneer ze achter hun laptop zitten. Zo is al een hoop ellende te voorkomen. Volgend jaar gaat hij naar de middelbare school, en dan heeft hij hem zeker nodig. We gaan een paar duidelijke afspraken maken met elkaar. Wanneer de webcam bijvoorbeeld niet wordt gebruikt of wanneer de laptop uit staat, dan wordt de camera afgeschermd met een webcam cover. Daar heb ik hoofdzakelijk 2 redenen voor. Hackers zijn in staat om je laptop binnen te dringen en je camera over te nemen zonder dat je dat in de gaten hebt. Zo kunnen ze je filmen terwijl je dat niet in de gaten hebt. Het is een nare gedachte maar het gebeurt echt. Daarnaast kunnen deze hackers gewoon doorgaan met meekijken, zelfs als je laptop uit staat. Zo kunnen bijvoorbeeld inbrekers precies zien wat er allemaal te halen valt in een huis. Ook kunnen ze zien wanneer er niemand thuis is. Met een webcam cover is deze ellende gemakkelijk te voorkomen.

Ellende voorkomen met een webcam cover

Met een webcam cover kan je een hoop leed en ellende voorkomen. Het mooie van een webcam cover, is dat het zo’n simpele oplossing is voor een complex probleem. Allereerst moet je proberen om te voorkomen dat hackers je laptop kraken. Echter kan je dit nooit helemaal uitsluiten, ook al beveilig je je laptop nog zo goed. Met een webcam cover heb je dat extra beetje zekerheid.

Online bestellen

Een webcam cover bestel je heel gemakkelijk online. Wees verstandig en koop ook een webcam cover. Met het oog op sinterklaas en de kerst is een webcam cover een uitermate geschikt cadeau.